06 8321 9827 info@collabor.nl

Met de nieuwe Yammer komt een nieuwe Yammer-homefeed. Dit is de plek voor jou om bij te praten over de gesprekken die plaatsvinden in de gemeenschappen waartoe je behoort en wat voor jou het belangrijkst is.

Bovendien is het de plek om een superkracht van Yammer te ontdekken – het vinden van nieuwe gemeenschappen en nieuwe gesprekken die je helpen je perspectief te verbreden, gezichtspunten omvatten, ervaringen verdiepen die je anders misschien niet direct in je homefeed tegenkwam.

Wat we in de loop der jaren hebben geleerd, is dat onze Yammer-klanten nieuwsgierig zijn – u wilt weten wat er in uw feed staat en waarom het er is. Bovendien weten we dat u de rest van uw organisatie wilt kunnen opleiden als ze vragen hebben.

Hieronder volgen enkele ideeën over hoe u tools in Yammer kunt gebruiken om de ontdekking van inhoud in de homefeed van uw netwerk te blijven stimuleren.

Wat is er nieuw bij de Yammer-feed?

De feed in Yammer heeft twee hoofddoelen: de eerste is om u op de hoogte te houden van uw community’s, mensen en onderwerpen die u volgt. En de tweede is ontdekking – er zijn zoveel gesprekken die plaatsvinden, de feed vindt gesprekken van mensen, gemeenschappen en onderwerpen waarvan we denken dat je er misschien in geïnteresseerd bent. We passen de feed voortdurend aan op basis van je interacties met de mensen, gemeenschappen, en gesprekken.

Als u eenmaal bent belandt in de community’s waartoe u behoort, kan Yammer u doorverwijzen naar een nieuwe community die voor u interessant kan zijn.

En als u Yammer.com niet regelmatig bezoekt, ontvangt u Yammer-ontdekkingsmail met de hoogtepunten van de Yammer-community’s op basis van eerdere interacties die u of uw collega’s hebben gedaan en die u wellicht interessant vindt. Bovendien is de Yammer-feed voor mobiele apps dezelfde als die u op internet ziet, zodat u niets hoeft te missen als u niet achter uw bureau zit.

Download deze Yammer-infographic en deel deze met uw community’s zodat ze kunnen begrijpen hoe hun Yammer-feed werkt!

Hoe kan ik de feed beïnvloeden?

Beheerders kunnen specifieke gesprekken selecteren als aanbevolen gesprekken voor een specifieke datum. Deze gesprekken worden voor iedereen bovenaan de Home Feed gemarkeerd, totdat ze door de gebruiker zijn gelezen. Dit kan een strategie zijn voor de beheerders om de cultuur vorm te geven, leiders in de schijnwerpers te zetten en verwachtingen van specifieke gebruiksscenario’s van Yammer te delen. Nadat ze zijn gelezen of erop hebben gereageerd, worden deze aanbevolen gesprekken nog steeds gemarkeerd, maar staan ​​ze niet bovenaan de feed.


Beheerders kunnen ook community’s dempen vanuit de homefeed. Deze communities kunnen nog steeds bestaan ​​en gedijen, maar ze zullen niet de primaire focus van inhoud voor het netwerk zijn.


Communitybeheerders kunnen ook aankondigingen verzenden, waardoor meldingen worden gemaakt via e-mail, uw Yammer-inbox en pushmeldingen op mobiele apparaten. Aankondigingen krijgen een lichte boost in de feed, maar zijn niet gegarandeerd bovenaan, er is een balans met pushmeldingen en direct ontdekken in de feed.

Alle Yammer-gebruikers hebben extra mogelijkheden om hun eigen feed samen te stellen. Yammer-gebruikers kunnen maximaal 10 specifieke community’s als favoriet markeren, wat helpt om inhoud van die specifieke community’s en vergelijkbare community’s in de feed te halen.

Bovendien kunnen er gemeenschappen zijn die voor u persoonlijk niet zo productief zijn, en kunt u als gebruiker specifieke gemeenschappen dempen. Hierdoor kunt u de focus van uw Yammer-feed houden op wat belangrijk is voor u en uw werk.