06 8321 9827 info@collabor.nl

De update van Windows 10 mei 2020 zal voor de meeste gebruikers ergens tussen 26 mei en 28 mei beschikbaar komen.

Dit zijn enkele van de verbeteringen die we kunnen verwachten:

Update voor Windows 10, mei 2020 geeft een nieuwe look

We hebben meer dan één hint gezien dat versie 20H1 een beweging zou kunnen maken in de richting van een meer afgerond ontwerp in plaats van de scherpe hoeken die momenteel in Windows 10 te zien zijn. Dit zou zich uitstrekken van vensters en knoppen tot schuifregelaars en pop-up dialoogvensters.
Dit zou werken om wat meer consistentie te bieden tussen de desktop-gebruikersinterface en apps, en om het meer af te stemmen op de moderne web- en app-stijl. Deze verandering is echter niet zeker, maar er is meer dan eens naar verwezen.

Update voor Windows 10, mei 2020 brengt nieuwe virtuele desktopnamen

Wanneer u nu virtuele desktops in Windows 10 maakt, krijgen ze nogal nutteloze, genummerde namen: Desktop 1, Desktop 2, enz.
De update van Windows 10 mei 2020 zou de optie moeten introduceren om aangepaste namen te maken voor elke virtuele desktop. Dus als u virtuele desktops gebruikt om werk en spel of verschillende projecten te scheiden, kunt u ervoor zorgen dat elk duidelijk is aangegeven voor welk project elk is gewijd.
En, zoals Windows Central opmerkt, de aangepaste virtuele desktops kunnen worden opgeslagen, zodat ze niet worden gereset na elke herstart.

Update voor Windows 10, mei 2020 brengt commitment voor Windows Hello

Veel computers zijn nu gebouwd met vingerafdrukscanners of geavanceerde camera’s die gezichtsherkenning bieden om met Windows Hello te werken. Hiermee kunt u zich aanmelden zonder wachtwoord, maar Windows heeft nog steeds een wachtwoord nodig voor het account, zelfs als u het niet elke keer hoeft te gebruiken om u aan te melden.
De Windows 10 mei 2020-update kan een optie bevatten om uw apparaat zonder wachtwoord te maken, zodat het uitsluitend op Windows Hello vertrouwt voor het inloggen op uw Microsoft-account, meldt Windows Central.
Bovendien voegt de update ook Windows Hello PIN-aanmelding toe aan de veilige modus, zodat gebruikers van de Windows 10 S-modus niet hoeven te vertrouwen op hun wachtwoord bij het oplossen van problemen met hun laptops.

De update van Windows 10 mei 2020 zal Cortana verbeteren

Het lijkt erop dat Microsoft Cortana, de stemassistent, niet snel zal opgeven. De update van Windows 10 mei 2020 zal verbeteringen brengen, met een betere gesprekservaring waardoor het natuurlijker wordt om met Cortana te ‘chatten’.
Wat nog belangrijker is, Cortana zal evolueren van slechts een eenvoudige digitale assistent naar een ‘persoonlijke productiviteitsassistent’. Met andere woorden, het zal nog meer productiviteitsvaardigheden hebben om u te helpen uw taken en tijd te beheren en om contact te leggen met mensen in de Microsoft 365-apps.
Cortana heeft nu ook een eigen app in plaats van ingebouwd te zijn in Windows 10, dus we kunnen in de toekomst meer regelmatige updates verwachten – in plaats van te moeten wachten tot Microsoft grote Windows-updates uitbrengt.

Update voor Windows 10, mei 2020 heeft een betere Windows-zoekopdracht

Deze nieuwe update introduceert ten minste een paar wijzigingen in de Windows-zoekfunctie. De update van Windows 10 mei 2020 brengt een nieuw algoritme voor Windows Search met een efficiënter schijfgebruik. Dit nieuwe algoritme zou overmatig schijf- en CPU-gebruik moeten verminderen.
Andere Windows-zoekfuncties die bij deze grote update horen, zijn de verbeterde zoekmodusfunctie, waarmee gebruikers eenvoudig de zoekopdracht in alle mappen en stuurprogramma’s kunnen uitbreiden, evenals Windows Search-integratie in Bestandsverkenner voor consistentere resultaten.

De update van Windows 10 mei 2020 verbetert de afspeelprestaties van video’s

Ook volgens Windows Latest brengt deze update het Windows Display Driver Model (WDDM) 2.7, dat is ontworpen om de algehele spelprestaties van gebruikers te verbeteren, evenals de video-uitvoer en de vernieuwingsfrequentie bij setups met meerdere monitoren.

Er zal ondersteuning zijn voor hardware versnelde GPU-planning waarmee videokaarten hun videogeheugen moeten kunnen beheren, wat resulteert in verminderde latentie en verbeterde gemiddelde FPS voor vloeiendere videoweergaven.
Bovendien zal deze update eindelijk de gemelde problemen met meerdere monitoren en zangmonitoren met verbeterde verversingsfrequenties oplossen.

Windows 10 mei 2020-update maakt het gemakkelijker om Windows 10 te resetten

Een andere welkome toevoeging is dat de Windows 10 mei 2020-update het gemakkelijker zal maken om Windows 10 te resetten naar hoe het was toen je het voor het eerst installeerde of toen je je apparaat voor het eerst kocht.
Het bevat de Cloud Download-functie, waarbij Windows 10 opnieuw wordt geïnstalleerd vanaf een bijgewerkte versie die online wordt bewaard, en het opnieuw instellen of opnieuw installeren van Windows 10 nog eenvoudiger zou moeten maken.

Bron: Windows Central