Juli 2019 – november 2019

Proud Experts is geboren en getogen in Nijmegen. Onze organisatie is al sinds 2002 actief in de financiële sector. Nu ligt onze focus nog op de financiële dienstverlening, maar we zijn voortdurend in beweging. 
Onze Business Process Outsourcing organisatie en onze Proud Experts blijven zich voortdurend ontwikkelen. Inmiddels zijn er bijna 200 experts werkzaam bij ons, van enthousiaste juniors tot zeer ervaren seniors. We zijn trots op onze klanten, trots op wat we doen en trots op wie we zijn.

Situatie
Proud Experts was voorheen bekend als Welten Projecten en in die hoedanigheid onderdeel van Welten, een bedrijf in de financiële dienstverlening. De afsplitsing van Welten omvatte een omvangrijke ICT ontvlechting. Een voortvloeisel uit dat project was het splitsen van de data van beide organisaties. In dit datasplitsingsproject werd er een herinrichting van de fileshare data naar SharePoint uitgevoerd.

Taken & Verantwoordelijkheden
Het datamigratieproject werd uitgevoerd met de migratietool ShareGate. Tijdens dit project is de dat geherstructureerd opgenomen in een 3-tal SharePoint portalen waar de gebruikers op basis van hun profiel al dan niet toegang toe hebben.

Als O365 / SharePoint consultant was ik verantwoordelijk voor de functionele inrichting van de SharePoint omgeving en de datamigratie. Daarnaast voer ik als global administrator het functioneel beheer over de Proud Expert tenant en ben ik verantwoordelijk voor het aanleveren van rapportages vanuit ShareGate.

Gebruikte kennisgebieden
Office 365, ShareGate

Proud Experts is een zusterbedrijf van Proud Nerds.
Dit project was een Proud Nerds opdracht.