Maart 2020

Het Beneden-Leeuwse bedrijf Health Ingredients Trading is een groothandel in noten, zaden, granen, gedroogd fruit, Superfoods, vetten, siropen en specerijen. Het bedrijf importeert en exporteert puur organische producten naar meer dan 35 landen.

Situatie
Met zoveel producten en zoveel relaties wordt er ook veel data geproduceerd binnen HIT. Deze data stond op een eigen server en bevatte een kleine 300 GB aan data. Omdat de server toe was aan vervanging, werd besloten om de overstap naar de cloud te maken. Office 365 werd geïntroduceerd en de data werd gemigreerd naar SharePoint. Tijdens dat project is de data opnieuw gerubriceerd en is er een archief aangelegd van oudere bestanden.

Taken & Verantwoordelijkheden
Als O365 / SharePoint consultant was ik verantwoordelijk voor de functionele inrichting en realisatie van de SharePoint omgeving. Daarvoor heb ik een migratieplan ontwikkeld bestaande uit een fileplan + een autorisatiematrix. Ook adoptie en training is onderdeel van dit project. De datamigratie is uitgevoerd met ShareGate.

Gebruikte kennisgebieden
Office 365, ShareGate

Dit project was een Proud Nerds opdracht.