06 8321 9827 info@collabor.nl

Mijn belangrijkste expertise is consultancy maar dan wel aan de functionele kant van Microsoft 365 en SharePoint. Ik heb ervaring op dat gebied sinds 2003. Deze ervaringen zijn opgedaan bij grote en middelgrote partijen (PinkRoccade, Getronics, KPN, Synthon, Fontys, Wessanen, BAM, Deloitte, Smurfit Kappa), maar ook kleinere bedrijven (PuntSpeciaal, Cargo, URENCO, Delicia) in diverse branches.

Ik heb ervaring met alle versies van SharePoint vanaf versie 2003, inclusief SharePoint Online. Naast het inrichten en beheren van intranetten op basis van SharePoint heb ik grote migratieprojecten mogen uitvoeren bij KPN (20.000 gebruikers). In die hoedanigheid heb ik veel ervaring opgedaan met het migreren van data van SharePoint 2003 naar SharePoint 2007 en later van SharePoint 2007 naar SharePoint 2010.

In eerdere opdrachten was ik verantwoordelijk voor de realisatie en het functioneel beheer van SharePoint intranetten en documentbeheersystemen. Ik verleende in alle gevallen directe of indirecte ondersteuning aan gebruikers bij het gebruik en inrichten van SharePoint.

De laatste jaren begeleid ik ook vaak migraties van ‘on-premises’ naar de cloud (Microsoft 365) zoals bij BAM (10.000 sites van SharePoint 2007/2010 naar SharePoint Online). Maar ook migraties van netwerkschijven naar SharePoint Online zoals bij Proud Experts, Health Ingredients Trading, Cargo, Sforza.

De jongste telg in het Microsoft applicatielandschap is het Power Platform. In 2023 bestaat dat platform uit de volgende toepassingen:
Power Apps, Power Automate, Power BI en Power Virtual Agents.
In projecten bij Delicia, Deloitte en Smurfit Kappa heb ik veel ervaring opgedaan met Power Apps ter vervanging van SharePoint, InfoPath of Nintex formulieren en met Power Automate voor procesautomatisering workflows.

Ik help bedrijven bij het kiezen van de beste abonnementsvorm voor Microsoft 365 en vervolgens bij het beheer en configuratie van hun Microsoft 365 tenant.

Ik heb ervaring met het inrichten en opleiden van een key-user organisatie. Vooral in grotere organisaties is een key-user het eerste aanspreekpunt voor gebruikers en ontlast een dergelijke structuur de functioneel beheer afdeling.

Ik heb ervaring met het opstellen van gebruikers instructies en het overdragen van kennis naar interne medewerkers (gebruikers en beheerders).

Ik ben Certified Microsoft Office Specialist for SharePoint.

Overige certificeringstrajecten