06 8321 9827 info@collabor.nl

Microsoft zegt dat de update beschikbaar is in Office 365 voor alle desktopclients met de nieuwste release van teams. Gefixeerde achtergronden werken ook met de Teams Mac-client, maar hoewel u achtergrondvervaging kunt gebruiken met de Teams-client voor Linux, worden achtergrondafbeeldingen niet ondersteund op dat platform.

Gefixeerde achtergronden

De wijziging houdt in dat nadat u een achtergrondeffect hebt gekozen in een Teams-vergadering, Teams de gekozen achtergrond onthoudt en deze automatisch toepast op alle toekomstige vergaderingen totdat u besluit een ander effect te selecteren (vervaging of een afbeelding).

Als u video tijdens een vergadering uitschakelt, verdwijnt het effect. Evenzo, als je video inschakelt, keert het effect terug. Een beheerder kan niet verplichten dat gebruikers een achtergrondeffect gebruiken.

Het is belangrijk om de nieuwste versie van de Teams-client te downloaden en te installeren om er zeker van te zijn dat uw desktopsoftware over de nodige bits beschikt om te herkennen dat achtergrondeffecten moeten blijven bestaan.

Klein maar belangrijk detail

Een dergelijke aanpassing is een klein maar belangrijk detail waar gebruikers om gevraagd hebben. Het is een bewijs van een betere afwerking om de Teams-client aantrekkelijker te maken. Er is nog meer werk aan de winkel, maar hopelijk zijn toekomstige wijzigingen net zo goed als deze.

Deze update staat niet op de Microsoft 365-roadmap en is niet aangekondigd in een Office 365-melding. Het is een voorbeeld van hoe kleine maar belangrijke dingen voortdurend veranderen in Office 365.

Bron: Tony Redmond